Infuzia se folosește pentru prepararea ceaiurilor medicinale din părți din plante la care pereții celulari sunt mai subțiri și textura friabila ( frunze, flori, iarbă) și astfel principiile active se pot extrage mai ușor. Infuzia se prepară în felul următor: planta medicinală uscată și mărunțită corespunzător se pune într-un infuzor de porțelan sau vas emailat și se umectează cu 3 părți de apă și se lasă în reapos 5 minute, după care se toarnă peste drogul umectat restul de apă încălzit la fierbere. Se lasă la infuzat materialul vegetal timp de 30 de minute, după care se filtrează printr-o pâlnie de sticlă prin vată sau tifon și se completează la greutatea prescrisă. Infuziile obținute din diverse plante medicinale sau aromatice, în funcție de scopul terapeutic urmărit, se beau neîndulcite sau îndulcite de preferință cu miere, de exemplu în cazul ceaiurilor antitusive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu