Cum puteti prepara un ulei de masaj cu esenta de geraniu?

Uleiul esențial de geraniu, are numeroase proprietăți benefice pentru întreținerea pielii și fanerelor, adică a părului și unghiilor. Datorită efectelor sale antimicrobiene și antifungice, la care se adaugă un bun efect antiinflamator, uleiul volatil de geraniu, se poate folosi la combaterea unor forme de acnee, la tratarea rănilor superficiale, sau ale unor mici arsuri, ș.a.
Pentru obținerea unui preparat aplicabil pe piele, vom dilua uleiul esențial într-un ulei gras de foarte bună calitate. Excepțiă de la această regulă, este doar uleiul volatil de lavandă, care se poate folosi și nediluat.
O rețeta simplă pentru prepararea unui ulei pentru întreținerea pielii sănătoase, sau pentru tratarea unor probleme dermatologice minore, pe care le-am prezentat anterior, se obține prin amestecarea a 15 picături de ulei esențial de geraniu, cu 10 de lavandă, 10 de lămâie și 5 de bergamot, în 20 mililitrii de ulei gras de migdale. Se agita bine soluția pentru o omogenizare corespunzătoare și cu acest ulei se face zilnic masajul ușor al pielii sănătoase, sau afectate de de acnee, arsuri și răni superficiale, ș.a.
Datorită mirosului deosebit de plăcut, acest preparat se poate folosi și ca ulei de masaj, pentru întrețierea pielii.
www.essevita.ro


Comentarii