Beneficiile pentru sănătate ale uleiului volatil de lămâi


Lămâiul ( Citrus limon) aparține Familiei Rutaceae și este originar din China. Acest arbore este cultivat în zilele noastre în diverse țări cu climă tropicală sau sub-tropicală, cum sunt: Spania, Italia, Grecia,Turcia, Izrael, SUA, dar și în diverse țări din America Centrală și America de Sud.
Uleiul volatil, se obține prin presarea cojilor fructelor de lămâi, urmată de filtrarea sau centrifugarea soluției, pentru îndepărtarea fazei apoase. Randamentul de extracție al uleiului volatil astfel obținut este între 0,5-1.5%.
Uleiul volatil este de culoare slab gălbuie sau verzuie și are miros proaspăt, aromat și apetisant, specific fructelor de lămâi. Produsul conține în proporție ridicată limonen (65-70%), beta pinen, citral A și B.
Uleiul volatil de lămâi, se remarcă printr-un bun efect antiseptic și cicatrizant, ceea ce îl recomandă în tratamentul unor afecțiuni dermatologice provocate de bacterii, fungi patogene și virusuri. Astfel, există preparate aromaterapeutice cu conținut de ulei volatil de lămâi, eficiente în tratamentul infecției cu virusul Herpes simplex. Se recomandă folosirea uleiurilor de masaj cu ulei de lămâi în celulită , dar și pentru regenerararea pielii îmbătrânite prematur. 


Comentarii