5 metode de stimulare al sistemul imunitar, care vă pot proteja de infecția cu COVID-19

Sistemul imunitar al fiecăruia dintre noi joacă în această perioadă un rol determinant în a ne proteja împotriva infecției cu noul coronavirus, care a generat această pandemie îngrozitoare. Acei dintre oameni care posedă un sistem imunitar puternic, capabil să lupte cu acest agresor extrem de contagios, vor supravețui, sau vor face forme mai ușoare ale bolii, în schimb persoanele cu imunitate slăbită vor fi cele mai expuse complicațiilor infecției cu COVID-19.
Deci, cheia existenței noastre în lupta cu acest teribil flagel, este stimularea capacității noastre de autoapărare, pentru a preveni în primul rând infectarea cu acest virus.                                            Potențarea sistemului imunitar se poate realiza prin câteva măsuri simple, pe care le voi prezenta în continuare:
1.Consumul de preparate cu conținut de vitamina C, D și E.
Vitamina C, sau acidul ascorbic, este o vitamină esențiala, pe care organismul uman nu îl poate biosintetiza. Deci, ea trebuie aportată zilnic prin hrana pe care o consumăm, sau prin diverse preparate farmaceutice, respectiv suplimente nutritive.
Rezervele organismului uman în anumite perioade sunt lipsite de cantitățile necesare de vitamine cu rol imunostimulator.
Vitamina D, al cărui rol în reglarea sistemului imun a fost dovedită științific, de asemenea se găsește în doze insuficiente în organismul uman, deorece această vitamină se biosintetizează în piele, sub influența razelor solare. În perioada iernii, expunerea la lumina solară este redusa și ca urmare biosinteza de vitamina D în organism este insuficientă.
2.Folositi preparate cu conținut de zinc, la care a fost confirmat un bun efect antivirotic.
3.Reduceți consumul de zahăr, care produce o scădere a sistemului imunitar și înlocuiti parțial sau total cu miere de bună calitate, care are efect imunostimulent.
4.Consumați fructe și legume cu conținut de vitamine, substanțe minerale, microelemente, bioflavonoide și alti nutrienți importanți pentru sănătate.
5.Încercați să faceți zilnic mișcare. Știu că este greu, în condițiile de autoizolare, dar se pot face exerciții ușoare de gimnastică, stretching, yoga, pilates, ș.a., adaptate condițiilor actuale. Aceste exerciții au un rol benefic asupra fizicului, dar și psihicului dv.

Comentarii