4 teste clinice în lupta împotriva coronavirusului


Organizația Mondială a Sănatății (OMS), a lansat proiectul “Solidarity trial”, pentru identificarea unui tratament eficient împotriva infecției cu COVID-19. Țările care și-au anunțat participarea în primă fază la aceste studii clinice, sunt: Argentina, Bahrain, Canada, Franța, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveția și Thailanda.
Statele participante vor testa cele patru tratamente și vor compara datele și informațiile obținute de fiecare în parte pentru a ajunge la o soluție aplicabilă pe scară largă.
Cele patru tratamente sunt: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.
Remdesivir este un medicament antiviral, dezvoltat pentru a combate Ebola. Cercetătorii au testat Remdesivir în 2017 și au demonstrat că poate inhiba virușii care provoacă SARS și MERS. Primul pacient diagnosticat cu coronavirus în SUA a fost tratat cu Remdesivir, iar condiția sa s-a îmbunătățit din ziua următoare, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine (NEJM) și citat de Science Magazine.
Clorochină și hydroxychlorochina, sunt două medicamente folosite de mult timp la tratamentul malariei. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat – bazându-se pe rezultatele unor teste – că această combinație între un medicament împotriva malariei (hydroxychlorochină) și un antibiotic (azithromycin) poate fi un success in tratamentul infecției cu coronavirus. Studiul, făcut pe un număr limitat de pacienți, arată că anumite combinații între cele două medicamente scurtează dramatic infecția și ameliorează simptomele coronavirusului.
Ritonavir și lopinavir, sunt doua medicamente antiretrovirale folosite in tratamentul pacienților cu HIV. Combinația de Ritonavir și Lopinavir e comercializată în SUA încă din anul 2000 și este prescrisă în cazuri de infectare cu virusul HIV.
Programul de studio clinic ”Solidarity trial”, lansat de OMS va testa și o combinație a Ritonavir/lopinavir cu interferon beta, o moleculă care e utilizată în mod normal pentru reducerea inflamațiilor.


Comentarii