10 metode simple, pentru a preveni infectia cu coronavirus

Infectia cu noul coronavirus, se raspandeste cu repeziciune in toata lumea. Astfel, au fost raportate pana in prezent aproape 250.000 de cazuri, iar peste 10.000 de persoane si-au pierdut viata in aceasta grava pandemie globala.
In spiritul educatiei pentru sanatate, pe care-l desfasor de ani de zile in mass media si social media, voi prezenta cateva metode simple, prin care va puteti proteja impotriva infectiei cu coronavirus.
Unele dintre aceste metode, au fost deja prezentate de autoritatile sanitare din diverse tari, dar altele nu sunt cunoscute, de aceea pot sa va ajute in prevenirea, fiindca acest fapt este in primul rand important , in lupta impotriva infectiei cu COVID-19.
1.Spalati-va frecvent pe maini cu apa si sapun. Suna banal, fiindca auzim acest sfat de multe ori pe zi, la TV, radio si in diverse canale de media. Dar, dezinfectia corespunzatoare a mainilor este esentiala, in lupta impotriva infectiei cu coronavirus, dar si altor agenti patogeni.
2.Evitati sa va atingeti cu mainile fata, respectiv gura, nasul si ochii, deorece poarta de intrare a virusului in organism este la nivelul mucoaselor aferente acestor organe. Incercati sa va controlati gesturile, mai mult sau mai putin voluntare, de a atinge aceste zone.
3.Evitati aglomerarile! Este poate sfatul cel mai important si mai greu de realizat, mai ales in marile orase, unde trebuie folosite mijloacele de transport in comun.
4.Dezinfectati cu solutii cu continut de clor sau alcool, suprafetele de lucru acasa, la birou, la locul de munca.
5.Dezinfectati cu solutii cu continut de alcool, telefonul mobil, laptopul, computerul cu care lucrati.
6.Evitati persoanele care tusesc, stranuta, au febra si care ar putea fi deja infectate cu coronavirus.
7.Nu folositi antibiotice sau antivirale, decat la recomandarea medicului!
8.Folositi in scop preventiv, diversele produse apicole, ca: mierea, propolisul, laptisorul de matca, polenul, s.a., deorece ele au un efect de stimulare a sistemului imunitar.
9.Includeti in alimentatia voastra, cat mai multe legume si fructe, bogate in vitamina C, care de asemenea are un efect imunostimulator.
10.Folositi uleiurile esentiale cu efect antivirotic (eucalipt, arbore de ceai, pin, brad, cimbru, s.a), pentru dezinfectarea incaperilor, a suprafetelor, mainilor, fetei, s.a.

 

Comentarii