Ce trebuie sa stiti despre infectia cu virus gripal si coronavirus?

In ultima perioada apar numeroase articole in mass-media si in social media, despre infectia cu virusul gripal si mai ales cel cu coronavirus. Unele din aceste informatii sunt corecte si fundamenteaza din punct de vedere stiintific aceste probleme de sanatate, care tind sa se extinda la nivel global.
Exista anumite asemanari intre infectia gripala si cea provocata de corornavirus, dar si deosebiri extrem de clare, care trebuie analizate cu mult realism, pentru a nu provoca panica in randul populatiei.
Trebuie sa precizez, ca epidemia de gripa sezoniera, care exista in Romania, a provocat deja 45 de decese, raportate pana in data de 24 februarie. Victimele sunt mai ales din randul persoanelor care nu au fost vaccinate cu vaccin antigripal, precum si al celor care sufereau de diverse boli cronice.
Prin urmare, cea mai grava problema de sanatate in momentul de fata in Romania, il reprezinta epidemia de gripa sezoniera si nu infectia cu coronavirus, deorece nu exista niciun caz confirmat in tara. Din pacate exista riscul ca mai repede sau mai tarziu, sa apara si la noi, persoane infectate cu coronavirus, de aceea este important sa cunoasteti masurile de preventie care pot fi folosite pentru a preintampina aceasta boala.
Din acest motiv, in perioada urmatoare voi posta pe blogul meu Doctor Natura , numeroase informatii din domeniul terapiilor naturale, pentru prevenirea acestor boli contagioase, infectia gripala si cea cu coronavirus.

Comentarii