Efectele terapeutice ale uleiului volatil de arbore de ceai

Arborele de ceai (Melaleuca alternifolia) este o plantă din famila Myrtaceae, originară din Australia, care în zilele noastre este cultivată în Noua Zelandă, Africa de Sud, India și Malaezia.
Uleiul volatil de arbore de ceai (Melaleucae aetheroleum), se obține prin distilarea cu vapori de apă a frunzelor și ramurilor tinere ale plantei.
Dintre toate uleiurile esențiale, uleiul de arbore de ceai se bucură de cele mai multe proprietăți “medicinale”. Are un puternic efect antibacterian și combate marea majoritate a tipurilor de infecții, atât virale, microbiene cât și fungice. Difuzarea acestui ulei în încăperi purifică aerul, distruge bacteriile și împiedică împrăștierea lor. Datorită versatilității sale, uleiul de arbore de ceai este folosit în aromaterapie pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, de la cele ale sistemului respirator (astmul, bronşita, tusea, sinuzitele şi guturaiul) sau cele ale sistemului genito-urinar (cistite, infecţii fungice), până la afecțiunile sistemului imunitar (răceală şi gripă, febră sau boli infecţioase). Acest ulei are proprietăți imuno-stimulatoare, ceea ce îl face un scut eficient și natural împotriva diverselor probleme de sănătate (candida, infecții ale pielii sau gâtului, mușcături de insecte, pete ale epidermei, acnee, negi, dar și pentru îndepărtarea mătreței etc.)
Inhalat, previne dezvoltarea răcelilor sau gripelor, iar în cazul în care acestea sunt deja prezente, ajută intens la vindecare. Adăugat în uleiul de masaj, uleiul de arbore de ceai susține și fortifică sistemul imunitar. În combinație cu gelul de lavandă, contribuie la ameliorarea zonei zoster.

La nivel psihologic, uleiul de arbore de ceai înviorează mintea și spiritul, consolidează sentimentul de încredere.

https://laboratoareleremedia.ro/product/ulei-esential-de-tea-tree-arbore-de-ceai/




Comentarii