Supa de linte

Supa de linte, este o mancare delicioasa, sanatoasa si ieftina, care se preteaza bine in alimentatia din timpul iernii. Il puteti pregati vegetarian sau cu afumatura (carnati, ciolan, costita), in functie de preferinte. In comert, gasim diverse sortimente de linte, dar cele mai folosite sunt lintea rosie si cea verde. Ambele variante sunt gustoase, dar lintea rosie are avantajul ca se fierbe mai repede decat cea verde, adica in circa 15 minute.
Ingrediente necesare:
Linte 500g
Ceapa alba mare 1 buc.
Usturoi 2 catei
Morcov 1 buc.
Carnati afumati 300g
Supa de legume 2 litrii
Tarhon in otet dupa gust
Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Lintea verde trebuie bine spalata si pusa la inmuiat cateva ore. Lintea rosie nu trebuie inmuiata. Se prajesc carnatii feliati, peste care se adauga ceapa si morcovul taiate marunt , care se calesc impreuna, iar in final se pune si usturoiul pisat. Peste acestea, se adauga lintea rosie si supa de legume si se fierbe impreuna circa 15-20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, iar in final cu tarhon in otet dupa gust. Se serveste cu smantana si paine prajita.
Pofta buna!

Comentarii