Până în acest moment
s-au alăturat Platformei regiuni din zece țări, fiecare dintre acestea purtând
deja sau urmând să poarte Titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Seria a
fost deschisă de regiunile Minho din Portugalia și Catalonia din Spania, în
anul 2016. În 2017 le-au urmat regiunile Riga-Gauja din Letonia, Lombardia de
Est din Italia și Aarhus – Danemarca Centrală. In anul 2018 titlul a fost
acordat regiunilor Brabantul de Nord, Olanda și Galway – Irlanda de Vest.
Alături de judetul Sibiu, în 2019, titlul va fi purtat de către regiunea Egeea de Sud
din Grecia. Pentru anul 2020 este confirmată deja regiunea Kuopio din Finlanda,
urmând să i se alăture cel mult alte două (trei fiind numărul maxim de regiuni
care pot deține titlul în decursul unui an), regiuni din Portugalia și
Slovenia, dosarele de candidatură ale acestora fiind încă în faza de evaluare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu