O alimentaţie sănătoasă,
se bazează pe următoarele percepte:
1.consum zilnic de legume şi fructe proaspete.
2.reducerea consumului de carne roşie ( porc,
vită) şi înlocuirea cu carne albă (pui, peşte,curcan).
3.reducerea la minim a grăsimilor saturate de
natură animală (slănina, untură).
4.folosirea grăsimilor de natură vegetală (
ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de germeni de porumb, ulei de soia,
ş.a.)
5.reducerea consumului de sare de bucătărie şi
înlocuirea lui cu sare de mare.
6.folosirea făinii integrale bogate în
vitamine din grupul B şi microeluloză (tărîţe), în locul făinii albe, pentru
obţinerea produselor de panificaţie.
7.consumul
a minim a 2 litrii de lichide pe zi ( apă minerală, supe, ciorbe,
ceaiuri medicinale) şi evitarea băuturilor carbogazoase artificiale îndulcite
cu zahăr.
8.folosirea a 100-200 mililitrii de vin roşu
de foarte bună calitate pe zi, pentru persoanele la care acest produs nu este
interzis; vinul roşu este bogat în resveratrol, care este unul din cei mai
puternici antioxidanţi naturali.
9.evitarea margarinei, care este un produs
artificial şi înlocuirea ei cu cantităţi mici de unt .
10.evitarea măncărurilor şi băuturilor bogate
în conservanţi ( E-uri).
Comentarii
Trimiteți un comentariu