De la această plantă aromatică, în scop condimentar, folosim
frunzele, care dau miros și gust deosebit de plăcut diverselor preparate
culinare. Putem utiliza busuiocul, sub formă proaspătă sau uscată, cu mențiunea
că frunzele proaspete sunt foarte apreciate
în gastronomia modernă, înspecial în cea italiană. Frunzele proaspete de
busuioc se pot păstra în frigider pentru o perioadă scurtă de timp, sau în
congelator, o perioadă mai îndelungată. Planta uscată și mărunțită iși pierde
gustul și mai ales mirosul plăcut, specific frunzelor proaspete de busuioc, de
aceea recomandăm condimentarea
diverselor preparate culinare, cu busuioc proaspăt.
Busuiocul se poate folosi pentru condimentarea diverselor
preparate culinare: supe, ciorbe, salate sosuri, fripturi, paste, mâncăruri scăzute,
tocături, , dar și pentru prepararea de marinade, murături și oțeturi aromate.
În bucătăria cu specific italian, busuiocul este folosit la
prepararea pastelor si la obtinerea produsului cunoscut sub denumirea de pesto,
care stă la baza a numeroase preparate culinare deosebit de gustoase.
Gastronomia din China si Taiwan, include frunzele de busuioc
pentru aromatizarea unor supe și preparate din carne de pui.
Dar, busuiocul este util și la prepararea unor gemuri de
zmeură, căpșuni și prune, cărora le dă o savoare unică, datorită aromei sale
specifice.
Comentarii
Trimiteți un comentariu