In ce preparate este utilizat busuiocul in gastronomie?


De la această plantă aromatică, în scop condimentar, folosim frunzele, care dau miros și gust deosebit de plăcut diverselor preparate culinare. Putem utiliza busuiocul, sub formă proaspătă sau uscată, cu mențiunea că frunzele proaspete sunt foarte  apreciate în gastronomia modernă, înspecial în cea italiană. Frunzele proaspete de busuioc se pot păstra în frigider pentru o perioadă scurtă de timp, sau în congelator, o perioadă mai îndelungată. Planta uscată și mărunțită iși pierde gustul și mai ales mirosul plăcut, specific frunzelor proaspete de busuioc, de aceea recomandăm  condimentarea diverselor preparate culinare, cu busuioc proaspăt.
Busuiocul se poate folosi pentru condimentarea diverselor preparate culinare: supe, ciorbe, salate sosuri, fripturi, paste, mâncăruri scăzute, tocături, , dar și pentru prepararea de marinade, murături și oțeturi aromate.
În bucătăria cu specific italian, busuiocul este folosit la prepararea pastelor si la obtinerea produsului cunoscut sub denumirea de pesto, care stă la baza a numeroase preparate culinare deosebit de gustoase.
Gastronomia din China si Taiwan, include frunzele de busuioc pentru aromatizarea unor supe și preparate din carne de pui.
Dar, busuiocul este util și la prepararea unor gemuri de zmeură, căpșuni și prune, cărora le dă o savoare unică, datorită aromei sale specifice.


Comentarii