In afara medicaţiei
prescrise de medicul cardiolog, un rol adjuvant îl pot avea următoarele produse
naturale:
Cătina
datorită flavonelor,
măreşte forţa de contracţie a miocardului.
Infuzie din 1-2
linguriţe la o cană, 2-3 căni pe zi. Gem, marmeladă, compoturi din fructe
proaspete. Combinatia fructe de catina+miere, este recomandata mai ales in
sezonul rece si pentru intarirea imunitatii.
Lămăia
Consumată ca atare sau
ca suc, până la 200 g fructe pe zi.
Cartoful
Consumat ca atare în
preparate culinare uşoare.
Fasolea
verde
se recomandă utilizarea
sa mai ales pentru efectul diuretic si depurativ major.
Tinctură din 20 g
păstăi macerate 7-8 zile în 100 ml alcool; se administrează 70-120 picături, de
4 ori pe zi.
Consumată ca atare în
preparate culinare uşoare este recomandata.
Hreanul
Pastă omogenă dintr-o
lingură de Hrean ras şi o lingurâ de miere; se ia treptat, cu linguriţa,
dimineaţa cu o oră înainte de micul dejun.
Cura durează 30 zile,
repetându-se cu pauze de câte 2 luni, de 4 ori pe an.
Morcovul
Consumat ca atare.
Suc, câte 100 g
dimineaţa.
Spanacul
Consumat ca atare sau
sub forma de Suc, câte un pahar în fiecare dimineaţă.
Sparanghelul
se foloseşte ca
adjuvant în tratamentul bolnavilor care sufera de insuficienta cardiaca, având
o acţiune sedativ cardiacă.
Consumat ca atare în
salate şi preparate dietetice.
Sirop din o parte suc
şi 2 părţi de miere; se fierbe pe baie de apă până la obţinerea consistenţei
dorite.
Se iau 2 linguriţe pe
zi, dimineaţa şi seara.
Usturoiul
Consumat ca atare,
minimum 2-3 bulbili pe zi.
Tinctură din suc şi alcool de 40° în
proporţii egale; se iau 2-3 linguriţe pe zi, timp de 10 zile pe lună.
Comentarii
Trimiteți un comentariu