Ce intelegem printr-o alimentatie sanatoasa?



O alimentaţie sănătoasă , conform terapiei Rose”, dezvoltata de mine, se bazează pe următoarele percepte:
1.consum zilnic de legume şi fructe proaspete.
2.reducerea consumului de carne roşie ( porc, vită) şi înlocuirea cu carne albă (pui, peşte,curcan).
3.reducerea la minim a grăsimilor saturate de natură animală (slănina, untură).
4.folosirea grăsimilor de natură vegetală ( ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de germeni de porumb, ulei de soia, ş.a.)
5.reducerea consumului de sare de bucătărie şi înlocuirea lui cu sare de mare.
6.folosirea făinii integrale bogate în vitamine din grupul B şi microeluloză (tărîţe), în locul făinii albe, pentru obţinerea produselor de panificaţie.
7.consumul  a minim a 2 litrii de lichide pe zi ( apă minerală, supe, ciorbe, ceaiuri medicinale) şi evitarea băuturilor carbogazoase artificiale îndulcite cu zahăr.
8.folosirea a 100-200 mililitrii de vin roşu de foarte bună calitate pe zi, pentru persoanele la care acest produs nu este interzis; vinul roşu este bogat în resveratrol, care este unul din cei mai puternici antioxidanţi naturali.
9.evitarea margarinei, care este un produs artificial şi înlocuirea ei cu cantităţi mici de unt .
10.evitarea măncărurilor şi băuturilor bogate în conservanţi ( E-uri).

Comentarii