Remedii naturale pentru bronsita.Bronsita este o afectiune respiratorie legata de obicei de o raceala. Se disting doua tipuri mari de bronsite: acute si cronice. Prima se caracterizeaza printr-o tuse seaca, acompaniata sau nu de febra. Bronsita cronica este destul de frecventa si se caracterizeaza prin  tuse cu expectoratie, care necesita supraveghere medicala. Inhalatii cu picaturi de eucalipt
Eucaliptul este o planta aromatica, al carui ulei volatil, are o actiune antiseptica si decongestionanta asupra cailor respiratorii. El poate fi administrat sub forma de ceaiuri, pastile de supt, produse pentru baie, sirop, picaturi pentru inhalatii. Ultimele sunt deosebit de eficiente in bronsite. 2-3 picaturi de ulei volatil de eucalipt, puse in apa fierbinte, pentru inhalatie, nu reprezinta nici o toxicitate. In farmacii exista si alifii cu eucalipt , care pot fi aplicate pe spate sau pe piept, dar niciodata pe fata sau pe mucoase.
Lapte cu usturoi
La tara, si astazi bronsita se trateaza cu supe bogate in usturoi. O alta versiune a acestui remediu: puneti doi catei de usturoi intr-o cana de lapte rece. Lasati-i sa fiarba 20 de minute, apoi beti lichidul cat mai cald. Reteta poate fi preparata si cu ceapa. Trei cepe se fierb in 500 ml de apa, se strecoara si lichidul se amesteca cu miere.
Inhalatie cu  ulei volatil de lamaie
Puneti la fiert 750 ml de apa, iar cand apa ajunge la fierbere stingeti focul. Adaugati 5 picaturi de ulei esential de lamaie. Aplecati-va capul peste vas, acoperiti-va cu un prosop si inspirati. Se repeta de trei ori pe zi. Frictionari si comprese pe piept
Cu ulei de masline cald, amestecat cu lamaie, usturoi sau ulei aromat de lavanda sau eucalipt.
Cataplasme cu otet de mere
Inmuiati o compresa in apa fierbinte, stropiti-o cu otet de mere si aplicati-o pe piept, acoperita de o folie de plastic. Prin compozitia sa, otetul degaja caile respiratorii superioare - nas, gat, sinusuri, si inferioare: bronhiile si plamanii.


Comentarii