Uleiul volatil de pin (Pini sylvestris aetheroleum)
Padurile de pin sunt raspandite inspecial in Europa Centrala si de Nord, dar exista plantatii in toata Europa. Uleiul volatil, obtinut prin distilarea cu vapori de apa a cetinei, are o culoare galben-verzuie si datorita continutului in alfa si beta pinen, limonen si camfen, are un miros proaspat, balsamic si tonifiant asupra organismului.
Utilizare in aromaterapie: dezinfectant al cailor respiratorii superioare in raceli, gripa, laringita faringita; dureri musculare si articulare, dureri reumatice; tonifierea musculaturii la sportivi.
In dureri reumatice, recomandam asocierea cu ulei volatil de rozmarin( 10 : 5), in ceea ce priveste numarul de picaturi si dizolvarea compozitiei intr-o lingura ulei de masline. Se unge zona dureroasa de 2-3 ori/zi.
Datorita efectului antiseptic si expectorant, in raceli, gripa, putem asocia uleiul volatil de pin , cu ulei volatil de eucalipt si ulei volatil de arbore de ceai, in raportul de 3:1:1 si sa folosim amestecul rezultat in inhalatii. Rezultatele sunt spectaculoase!
Comentarii
Trimiteți un comentariu