Uleiul volatil de jenupar, ne protejeaza de raceli.

Uleiul volatil de jenupar (Juniperi aetheroleum)
Jenuparul, este raspandit in emisfera nordica, in zona cu clima temperata. Uleiul volatil de jenupar, se obtine din fructe prin distilare cu vapori de apa, cand rezulta un ulei de culoare galbuie, cu miros specific, aromat.
                                         
Utilizare in aromaterapie: antiseptic si spasmolitic in afectiuni ale cailor urinare; tonifiant al musculaturii; dezinfectant ale cailor respiratorii superioare in raceala, gripa, tuse de diverse etiologii.
Se poate folosi in lampa de aromaterapie, pentru combaterea racelii, in asociere cu uleiul volatil de pin si de menta, in parti egale, cate 3 picaturi.
In dureri reumatice, asociem 5 picaturi de ulei volatil de jenupar, cu 2 picaturi de ulei volatil de coada soricelului, 1 picatura de ulei volatil de cimbru, pe care le amestecam cu 3 linguri de ulei obtinut din seminte de migdal dulce. Se unge locul dureros de 3-5 ori pe zi.
In celulita, care este o problema suparatoare pentru femei, putem prepara un ulei de masaj, din : 10 picaturi de ulei volatil de jenupar + 10 picaturi de ulei volatil de lamaie + 10 picaturi de ulei volatil de grapefruit, pe care le dizolvam in 2 linguri de ulei de migdale. Se frectioneaza puternic, zona afectata de celulita, pentru a ameliora cat mai mult circulatia sanguina.

Comentarii