Scortisoara, condimentul binefacator.

Uleiul volatil de scortisoara (Cinnamomi aetheroleum)
Scortisoara, care este una dintre cele mai utilizate si valoroase condimente pe plan mondial, se obtine din scoarta arborelui de scortisoara, care este originar din Ceylon (Sri Lanka). Acest arbore se cultiva cu succes in : India, Madagaskar, Indonezia (Java, Sumatra), si in unele tari din America de Sud. Scoarta arborelui se usuca la umbra, iar apoi se supune distilari cu vapori de apa, cand se obtine un ulei volatil de culoare galbena, cu miros puternic, aromat, cald , specific de scortisoara.
Utilizare in aromaterapie: inspirat din aer, in urma volatilizari in lampa de aromaterapie, creaza atmosfera placuta, mai ales daca este asociat cu ulei volatil de ylang-ylang si de portocale, in proportie de 2: 1 : 1 .
In asociere cu mierea de albine, uleiul de scortisoare, este un dezinfectant eficient al cavitatii bucale si al cailor respiratorii superioare, fiind util in: afte, stomatite, gingivite, faringita, laringita, amigdalita, s.a.
Are un efect antiseptic remarcabil, inspecial in combinatie cu uleiul volatil de cuisoare si de cimbru, in proportie de 2: 1 : 1.
In ulei de masaj, exercita un bun efect relaxant asupra musculaturii dar si asupra psihicului.

Comentarii