In ce afectiuni putem folosi remediile homeopatice?

Cu ajutorul homeopatiei se pot obtine rezultate terapeutice bune intr-o serie de afectiuni in care alopatia nu a dat rezultate si aici as remarca in primul rand afectiunile psiho-somatice si bolile alergice, extrem de raspandite in lumea de azi.
Homeopatia se bazeaza pe o serie de legi, cum ar fi: legea similtitudinii( similia similibus curentur), legea potentarii,...
Remediile homeopatice se prepara din plante medicinale proaspete, care dupa maruntire se extrag cu un amestec de apa distilata si alcool etilic, in vederea obtinerii de tincturi mama. Acestea se supun ulterior diluarii si potentarii, prin metoda clasica descrisa de Hahnemann sau prin metoda moderna a biorezonantei. Astfel se prepara diverse forme farmaceutice potentate, cum ar fi: solutii, granule, tablete, unguent, creme, s.a., care sunt prescrise de medicul homeopat si preparate de farmacistul specializat in homeopatie. In acest caz este vorba despre o terapie homeopatica personalizata, care se utilizeaza cu succes intr-o serie de afectiuni ale: sistemului nervos, pielii, aparatului digestiv, aparatului respirator, aparatului urinar, aparatului genital( feminin si masculin), aparatului locomotor, aparatului circulator, s.a. Foarte importante sunt rezultatele care se pot obtine cu ajutorul homeopatiei intro serie de manifestari psihice, cum ar fi: frica, fobiile, depresia, tulburarile de somn, iritabilitatea, stressul, s.a.

Comentarii