Fasolea, lintea, mazarea uscata si soia, sunt legume des folosite in sezonul rece, fiind preparate intr-o mare diversitate de mancaruri, specifice multor popoare. Datorita continutului ridicat in lectine, aceste leguminoase ar trebui sa intre in dieta noastra zilnica, prin efectul lor de a creste potentialul de autoaparare al organismului uman, prin efectul lor imunomodulator. Reteta de mai jos, combina efectul nutritiv al boabelor de fasole, cu efectul antibacterian al usturoiului, cu rozmarinul, care diminueaza balonarea, piperul, care creste secretia de suc gastric si patrunjelul verde, care aduce un aport de vitamina C. Era sa uit sucul de lamaie, bogat in vitamina C si uleiul de masline, care are un efect antioxidant remarcabil.
Ingrediente: 1 cana de fasole alba fiarta, 150 grame rosii, 1 legatura de patrunjel. Pentru sos avem nevoie de o lingurita de ulei de masline, 3 catei de usturoi, rozmarin, sare, piper, suc de lamaie.
Preparare: Fasolea alba fiarta se amesteca cu rosiile cubulete si cu patrunjelul tocat. Usturoiul se toaca marunt si este calit impreuna cu rozmarinul într-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga sare, piper si se lasa 15 minute la racit. Se amesteca sosul cu fasolea fiarta si rosiile. Pofta buna.
Ingrediente: 1 cana de fasole alba fiarta, 150 grame rosii, 1 legatura de patrunjel. Pentru sos avem nevoie de o lingurita de ulei de masline, 3 catei de usturoi, rozmarin, sare, piper, suc de lamaie.
Preparare: Fasolea alba fiarta se amesteca cu rosiile cubulete si cu patrunjelul tocat. Usturoiul se toaca marunt si este calit impreuna cu rozmarinul într-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga sare, piper si se lasa 15 minute la racit. Se amesteca sosul cu fasolea fiarta si rosiile. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu