Emfizemul pulmonar si silicoza, pot beneficia de tratament fitoterapeutic?


            Emfizemul pulmonar este o boala grava a plaminilor care este cauzat de procesele degenerative intense ale tesutului pulmonar, datorita unor bronsite cronice grave, astm bronsic de lunga durata ,s.a.
            Plantele medicinale folosite ca adjuvante in aceasta boala sunt cele cu efect antitusiv si tonicele cardiace, deorece insuficienta respiratorie, cauzata de emfizem pulmonar, se asociaza de cele mai multe ori cu insuficienta cardiaca.
Plantele medicinale, care se pot folosi in aceasta afectiune sunt:
            -florile si frunzele de podbal( Flores et Folium Farfarae), din care se prepara infuzie, din 1 lingurita de planta/ 200 ml.apa, din care se beau 2-3 cani/zi.
Aceasta planta se poate asocial cu: frunze de patlagina (Folium Plantaginis) si radacina de lemn dulce (Radix Liquiritiae).
                                            
            Silicoza este o forma de scleroza pulmonara grava, care apare ca urmare a inhalarilor de pulberi de siliciu, fiind o boala profesionala la mineri.
            In aceasta boala pulmonara grava, se pot folosi ca terapie complementara, florile si frunzele de podbal (Flores et Folium Farfarae), asociate cu frunzele de patlagina(Folium Plantaginis) si lemn dulce(Radix Liquiritiae).
                                         

Comentarii