Ceapa este o leguma foarte sanatoasa, care se poate consuma sub diverse forme pe tot parcursul anului. Datorita compusilor cu continut de sulf, ceapa are un efect antibacterian, antivirotic, antiinflamator, emolient, antitusiv si nu in ultimul rand de stimulent al imunitatii. O reteta simpla, dar care valorifica din plin potentialul terapeutic si gastronomic al al cepei, este redat mai jos:
Ingrediente: 600 g faina, 1 lingura margarina, 1 cub drojdie, piper, sare, marar, ulei, 1 kg ceapa.
Mod de preparare: Se face un aluat si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 45 minute. In timp ce aluatul sta la dospit, se curata ceapa, se da prin razatoare si se lasa la scurs. Se caleste in ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se adauga orezul, o ceasca de apa fierbinte, mararul, piperul si sarea. Se ia de pe foc vasul in care se afla compozitia si se lasa acoperit, pana se umfla orezul.
Dupa 45 de minute se imparte aluatul in doua si se mai framanta putin pe masa. Se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune compozitia si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se unge deasupra cu ulei si se pune la copt intr-un cuptor incalzit. Se lasa vreme de 30 minute. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu