Ce plante medicinale folosim pentru faza iritativa a tusei?

                   Plante cu proprietati emoliente, pentru faza iritativa a tusei :
-petale de flori de mac rosu (Flores Rhoeados), din care se prepara infuzie, 1 lingurita/ 200ml. apa , din care se beau 2- 3 cani/zi.
-flori de lumanarica (Flores Verbasci), din care se prepara infuzie, 1 lingurita/200 ml apa, din care se beau 2-3 cani/zi.
-flori de tei (Flores Tiliae), cu proprietati expectorante si calmante remarcabile, din care se prepara infuzie, 1 – lingurite de planta/200 ml apa, din care se beau 2-3 cani/zi.
-frunze de patlagina (Folium Plantaginis), din care se prepara infuzie, 1 lingura de planta la 200 ml. apa, din care se beau 2-3 ceaiuri/zi.
-flori si Frunze de nalba de cultura (Flores et Folium Malvae), respectiv flori si radacini de nalba mare ( Flores et Radix Althaeae); din flori si frunze se prepara infuzie, dintr-o lingurita de planta/200 ml apa, din care se beau 2-3 ceaiuri/zi; din radacina se prepara macerat la rece, dintr-o lingurita/200 ml apa, care se alcalinizeaza cu un varf de cutit de bicarbonate de sodium; maceratul se bea treptat in cursul zilei.
-radacina de tataneasa (Radix Symphyti), din care se prepara decoct, 1 lingurita/200 ml/ apa; se beau 2-3 ceaiuri/zi.

Comentarii