Alimentatia, ca factor de preventie in diverse boli.

O alimentatie sanatoasa , se bazeaza pe urmatoarele percepte:
1.consum zilnic de legume si fructe proaspete.
2.reducerea consumului de carne rosie( porc, vita) si inlocuirea cu carne alba(pui, peste,curcan)
3.reducerea la minim a grasimilor saturate de natura animala(slanina, untura).
4.folosirea grasimilor de natura vegetala( ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ulei de germeni de porumb,s.a.)
5.reducerea consumului de sare de bucatarie si inlocuirea lui cu sare de mare.
6.folosirea fainii integrale, bogate in vitamine din grupul B si microeluloza(tarite), in locul fainii albe, pentru obtinerea produselor de panificatie.
7.consumul a minim a 2 litrii de lichide pe zi ( apa minerala, supe, ceaiuri medicinale) si evitarea bauturilor carbogazoase artificiale indulcite cu zahar.
8.folosirea a 100-200 mililitrii de vin rosu de foarte buna calitate pe zi, pentru persoanele la care acest produs nu este interzis; vinul rosu este bogat in resveratrol, care este unul din cei mai puternici antioxidanti naturali.
9.evitarea margarinei, care este un produs artificial .
10.evitarea mancarurilor si bauturilor bogate in conservanti( E-uri).

Comentarii