luni, 1 decembrie 2014

Cum folosim uleiurile volatile in terapeutica si cosmetologie?



Uleiurile volatile se folosesc rareori singure (exceptie este uleiul de lavandă care se utilizează nediluat în arsuri) , cel mai adesea diluate în uleiuri grase ( ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de migdale, ulei de piersici, ş.a), sau incluse în baze de unguent sau creme.
Uleiurile volatile de trandafir (Aetheroleum Rosae), lavanda (Aetheroleum Lavandulae), santal ( Aetheroleum Santali), geraniu (Aetheroleum Gerani), nerol (Aetheroleum Neroli), ş.a.,  respectiv plantele aromatice, sunt folosite de milenii în cosmetologia diverselor popoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu