duminică, 16 decembrie 2012

O delicatese dela secui.

Ingrediente pentru gomboti cu gem de prune: 500 gr de gris, 1 borcan gem de prune, pesmet, zahar, esenta vanilie, zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare: Punem 1, 5 l apa la fiert impreuna cu esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand apa a inceput sa fiarba, adaugam grisul si amestecam pana se intareste. Il lasam la racit vreme de 2 ore.

Ne ungem degetele cu putin ulei, luam cu o lingura din grisul racit, punem compozitia in palma si facem in ea o adancitura pe care o umplem cu gem. Apoi inchidem palma si formam gombotii.

Prajim zaharul si pesmetul in putin ulei, doar cateva minute si nu la foc mare. Amestecam tot timpul ca sa nu se arda. Apoi tavalim gombotii prin amestecul de zahar si pesmet si ii pudram cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu