sâmbătă, 9 februarie 2013

Remedii naturale pentru ingrijirea parului.

Dupa o iarna lunga, care parca nu vrea sa se mai termine, ingrijirea pielii si a parului reprezinta o prioritate majora pentru toate persoanele.
Exista o serie de remedii naturale, folosite de secole de catre stramosii nostri, care au un efect revitalizant, tonic, regenerator asupra parului. In aceasta categorie se incadreaza nu numai o multitudine de plante medicinale , dar si o serie de remedii apiterapeutice (miere, propolis, laptisor de matca) precum si  unele  uleiuri volatile , cu efecte benefice asupra parului si pielii capului. Aceste produse naturale, isi exercita efectul maxim, atunci cand plantele medicinale si aromatice, sunt recoltate din zone nepoluate, protejate din punct de vedere ecologic, sau daca culturile de plante sunt certificate BIO
Ceea ce inseamna ca materia prima vegetala, din care se obtine produsul finit (sampon, gel, solutie, tonic capilar, balsam s.a.), provine din culturi , care n-au fost tratate cu produse chimice (insecticide, pesticide, ingrasaminte chimice, s.a.) si astfel calitatile binefacatoare asupra organismului se manifesta in plenitudinea lor.
Cele mai eficiente droguri vegetale, folosite la intretinerea parului , sunt:
frunzele de mesteacan
frunzele de urzica
frunzele de roinita
frunzele de menta
florile de musetel
florile de arnica(foto)

Detalii referitoare la remediile naturale, certificate BIO, in produse cosmetice, cu mare eficienta  in ingrijirea parului , respectiv prevenirea si combaterea unor probleme, cum sunt: caderea parului, matreata, seboreea, s.a., gasiti pe pagina mea de Pinterest, http://pinterest.com/doctornatura, in albumul Natural Remedies for Hair.

vineri, 1 februarie 2013

Rose water, the friend of our skin.

Rosa × damascena, more commonly known as the Damask rose is a rose hybrid, utilised during the history for its cosmetic and medicinal values.
The flowers are renowned for their fine fragrance, and are commercially harvested for rose essential oil ( "rose otto" or "rose absolute") used in perfumery and to make rose water and "rose concrete". The flower petals are also sometimes used directly to flavor food or to make tea and are considered safe for human consumption.
The largest producers of rose oil from the different names all falling under the name Rosa × damascena are Bulgaria and Turkey. France and India also contribute significantly to the world market. Morocco, Tunisia and some other Middle Eastern countries have historically produced rose oil, but their modern contribution is minimal.

For centuries, the Damascus rose (Rosa damascena) has been considered a symbol of beauty and love. The fragrance of the rose has been captured and preserved in the form of rose water by an ancient method that can be traced back to biblical times in the Middle East, and to the Indian subcontinent
Rose water was first produced by arab chemists in the medieval Islamic world through the distillation of roses.
In India, rose water is used as eye drops to clear them. People in India and other part of the World, use rose water , applied directly to the face for natural fragrance and moisturiser and for the treatment of acne.
The essential oil (Aetheroleum Rosae)  and rose water obtained by the distillation of the petals of Rosa x damascena, are largely used in modern cosmetology and aromatherapy.
Please, to follow me on my Pinterest page, http://pinterest.com/doctornatura , for more images about Rosa x damascena.