Maghiranul, un adevarat elixir impotriva racelilor.


Maghiranul este o planta aromatica , deseori folosita ca si condiment dar care are o putere vindecatoare deosebita in diverse afectiuni ale cailor respiratorii ( faringite, laringite, traheite, bronsite, s.a.). Atunci cand simtim ca ne da tarcoale raceala, vom bea trei-patru cani de ceai fierbinte de maghiran, preparat in felul urmator: la o ceasca de apa clocotita se pune o lingurita cu varf de planta maruntita; se lasa sa stea un sfert de ora , dupa care se filtreaza. Ceaiul se bea  fierbinte, indulcit cu una-doua lingurite de miere de albine.
Acest ceai fierbinte , administrat cate o cana la jumatate de ora, creste temperatura corpului si ne face sa transpiram, eliminand astfel intens toxine. O explicatie pentru uimitoarea putere a acestui ceai de a opri racelile in faze incipiente este aceea ca produce o crestere brusca a temperaturii corpului (ca intr-un acces de febra, dar fara a da dureri de cap ori de muschi). Or, este stiut ca sistemul imunitar actioneaza cel mai eficient la temperaturi ale corpului situate in jur de 38 grade C, aceasta fiind si explicatia faptului ca facem febra atunci cand suntem bolnavi. In plus, dozele repetate de maghiran, luate la intervale mici, produc o stare de relaxare musculara si de buna dispozitie, care sunt un adevarat elixir atunci cand vrem sa invingem boala.

Comentarii