Uleiul volatil de roinita, un excelent antiherpetic!

Uleiul volatil de roinita (Melissae aetheroleum).
Roinita este o valoroasa planta melifera si aromatica, care este raspandita pe areal intins, din Italia si pana in Siberia. Se cultiva cu succes in numeroase locuri din lume, fiind apreciata pentru calitatile sale terapeutice, cosmetice si condimentare. Din plantele aflate inainte de inflorire, prin distilare cu vapori de apa, se obtine o cantitate mica de  ulei volatil, de culoare galbena, cu miros placut, inviorator, datorita compusilor principali din compozitia sa, citralul si citronelalul.
Utilizare in aromaterapie: efect calmant ,relaxant; antiherpetic; prevenirea durerilor de cap si a starii de agitatie din perioada pre-menstruala si in timpul menstruatiei. Sub forma de solutie pentru baie, are un efect relaxant  , asupra fizicului si psihicului.
Cercetari recente, au demonstrat efectul antivirotic al uleiului volatil de roinita, care se manifesta pregnant si foarte eficient in tratamentul herpesului, o afectiune aparent banala, cauzata de virusul Herpes simplex, dar care poate avea complicatii neplacute pentru sanatatea omului.
Uleiul volatil de roinita se asociaza bine cu alte uleiuri volatile, ca cel de: trandafir, lavanda, flori de portocal, s.a.

Comentarii