joi, 20 decembrie 2012

Uleiul volatil de lamai, prietenul pielii.

Uleiul volatil de lamai (Citri aetheroleum)
Arborele de lamai (Citrus limon),este originar din China, dar astazi se cultiva in diverse tari, cu clima tropicala sau sub-tropicala, ca de exemplu: Italia, Grecia, Turcia, Izrael, SUA (California, Florida), s.a. Uleiul volatil, se obtine prin presarea la rece a pericarpului fructelor de lamaie, dupa care solutia obtinuta se filtreaza si se decanteaza. Rezulta un ulei volatil, de culoare slab galbuie, cu miros proaspat, tonifiant si caracteristic fructului de lamai. Uleiul volatil, contine: limonen, citral, neral si alti compusi, care-i dau un miros foarte placut si exotic.
Utilizare in aromaterapie: improspateaza aerul din incaperi; efect antiherpetic; efect dezinfectant si astringent; tonifica pielea imbatrinita. O reteta utila pentru reimprospatarea pielii, consta din 3 picaturi de ulei volatil de lamai, care se dizolva intr-o lingura de ulei de migdale si cu aceasta compozitie se maseaza usor zona afectata.
Uleiul volatil de lamai, se poate asocia in scop terapeutic sau cosmetic, cu alte uleiuri volatile, cum ar fi: ylang-ylang, santal, trandafir, flori de portocal, s.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu