sâmbătă, 22 decembrie 2012

Uleiul volatil de grapefruit, care te face sa te simti ca in Paradis.

Uleiul volatil de grapefruit ( Citri paradisi aetheroleum ).
Fructul este un hibrid, care provine din Asia tropicala si care se cultiva pe suprafete intinse, in: SUA, Izrael, Brazilia, si in tari din bazinul mediteranean. Uleiul volatil, se obtine prin presarea la rece din pericarpului fructelor, dupa care prin centrifugare se separa partea uleioasa de cea apoasa. Uleiul volatil de grapefruit, este de culoare galben-verzui, cu miros specific , in care componenta principala este limonenul.
Utilizare in aromaterapie: utilizat in lampa de aromaterapie, are un efect revigorant asupra psihicului, mai ales in asociere cu ulei volatil de ylang-ylang si trandafir, in proportie de 2: 1 : 1 .
In compozitia unui ulei de masaj tonifiant, folosim cate 2 picaturi de ulei volatil de grapefruit si menta, dizolvate intr-o lingura de ulei de jojoba.
Uleiul volatil de grapefruit se foloseste nu numai in aromaterapie ci si in cosmetologie si in gastronomie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu