Metode complementare utile in boli alergice.

            Cele mai cunoscute boli alergice, care pot aparea la bolnavi indiferent de varsta, sunt: rinita alergica, astmul bronsic, urticaria, dermatita de contact, alergiile alimentare, alergiile medicamentoase si  cea mai grava forma de  manifestare a unei reactii alergice, socul anafilactic.
            Testarea sensibilitatii la diversi alergeni pe piele, este o metoda de diagnostic, rapida, eficienta, ieftina si care poate stabilii cu exactitate agentul cauzal al alergiei. 
Rinita alergica, este o boala inflamatorie a mucoaselor nazale si a sinusurilor, datorat diversilor alergeni, cum sunt: polenul provenit de la diverse plante, praful de casa , acarienii, parul diverselor animale de companie(caini, pisici), faina, s.a.
Astmul bronsic este una dintre cele mai frecvente afectiuni alergice ale cailor respiratorii, la toate categoriile de varsta.
            In prevenirea si tratamentul acestor afectiuni se pot folosi o serie de metode complementare si alternative, singure sau asociate, cum ar fi: fitoterapia, aromaterapia, homeopatia, dietoterapia, apiterapia si acupunctura.

Comentarii