duminică, 9 decembrie 2012

Ciocolata Heidi, aliment sau medicament?

In copilaria mea, prin anii 50- 60, ciocolata era o rarietate pe rafturile alimentarelor din acea epoca, de trista amintire. Dar, bunica mea, Omi, cea draga sufletului meu, prepara in ajun de sarbatori, dupa retete vechi de familie, o ciocolata de casa foarte gustoasa, care apoi invelita in foite de staniol, impodobea bradul si dadea savoare si farmec sarbatorilor de iarna. Aceasta impresie a unei copilarii regasite, imi readuce in minte ciocolata Heidi.
Despre ciocolata Heidi, o sa va scriu, in mod inedit,  din punctul de vedere al unui specialist in fitoterapie si dietoterapie. Acest valoros brand de ciocolata, dezvoltat de elvetieni, a cucerit in ultimii ani si Romania, deorece se remarca si se impune consumatorilor din tara noastra, print-un foarte bun  raport pret/ calitate.
Scurt istoric al ciocolatei.
Ciocolata a fost cunoscuta de milenii de catre azteci si adusa in Europa de catre conchistadorii spanioli .Ca multe alte mirodenii care provin din America Centrala si America de Sud, pulberea de cacao, a intrat repede in gastronomia diverselor popoare europene, rezultatele cele mai spectaculoase fiind obtinute de diversele sortimente de ciocolata.
Drumul dela boabele de cacao la ciocolata.
Savoarea exceptionala a ciocolatei Heidi, este data de calitatea ridicata a materiilor prime, din care se obtin aceste adevarate capodopere gastronomice. Fiind vorba de ciocolata, materia prima determinanta din compozitia ei, o reprezinta boabele de cacao, din care se obtin pudra si untul de cacao. Boabele de cacao, provin dela arborele de cacao (Theobroma cacao), care in urma unui  proces technologic complex de fermentare, uscare, torefiere si pulverizare, se transforma in pulbere de cacao. Boabele de cacao, precum si celelalte materii prime ( lapte, alune, migdale, stafide, zahar, cafea, scortisoara, s.a.) sunt atent selectionate de catre specialistii dela firma Heidi Chocolat, care imbina traditia ciocolatei elvetiene cu technologiile moderne de preparare. 
Ce contine ciocolata si ce efect are?
 Boabele de cacao , pe langa faptul ca dau aroma si gustul placut al ciocolatei Heidi , contin si o serie de substante active, printre care se remarca alcaloizii purinici, teobromina si cafeina ( in urme), care au efecte terapeutice benefice pentru organismul uman. Teobromina, care este principiul activ de baza, din compozitia boabelor de cacao, are un efect vasodilatator central si periferic. Studii recente au relevat si efectul antioxidant si anticanceros al produselor obtinute din pulbere de cacao. Ciocolata amara, cu un continut ridicat de cacao, deci si de teobromina, are un efect tonifiant asupra vaselor coronariene, fiind indicat in scop preventiv impotriva bolilor cardio-vasculare, dar poate fi inclusa si in regimul alimentar al pacientilor care sufera de aceste afectiuni, deoarece amelioreaza in mod semnificativ circulatia sanguina. Cafeina, care se gaseste in cantitati mici in ciocolata, are un efect stimulant , usor excitant asupra sistemului nervos central, ceea ce il recomanda si persoanelor in varsta. Datorita acestor principii active , ciocolata Heidi, este nu numai un aliment gustos si hranitor, care ne incanta papilele gustative, dar este un veritabil aliment- medicament, prin efectele teobrominei si cafeinei.
Oare tot ce este bun in viata, ingrasa, este nesanatos sau imoral? 
Desigur, toate sortimentele de ciocolata, sunt produse hipercalorice, cu un index glicemic ridicat, datorita continutului in zahar si ca urmare trebuie consumate in cantitati moderate, fara exagerari ( atentie la cei care sufera de bulemie), mai ales de catre persoanele supraponderale sau obeze si desigur la bolnavii de diabet. Atentie deosebita, consumului excesiv de ciocolata, trebuie sa acorde persoanele care au suferit recent, deceptie in dragoste. Ciocolata Heidi nu inlocuieste persoana iubita, dar mai indulceste situatia si inlatura depresia inerenta acestei stari.
Recomand aceste produse minunate din bogata gama de ciocolate Heidi (www.heidi-chococlub.com) , tuturor persoanelor dela mic la mare, inclusiv persoanelor in varsta, pentru calitatea lor exceptionala dar si pentru aportul caloric si efectul benefic asupra sanatatii consumatorilor.
Happy end cu multa ciocolata Heidi !
Hai sa ne inscriem cu totii in Heidi Choco Club !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu