miercuri, 28 noiembrie 2012

Cum se folosesc uleiurile volatile?

Uleiurile volatile se folosesc rareori singure (exceptia fiind uleiul de lavanda , care se foloseste nediluat in arsuri) , cel mai adesea diluate in uleiuri grase( ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ulei de migdale, ulei de piersici, s.a), sau incluse in baze de unguent sau creme.
Uleiurile volatile de trandafir (Aetheroleum Rosae), lavanda (Aetheroleum Lavandulae), santal( Aetheroleum Santali), geraniu (Aetheroleum Gerani), nerol (Aetheroleum Neroli), s.a.,  respectiv plantele aromatice din care se obtin, sunt folosite de milenii in cosmetologia diverselor popoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu